![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dodać do mojego programu przyciski jasniej , ciemniej napisane w jednej funkcji tak aby zmienialy odcienie kwadratu. <html> <head> <script type="text/javascript"> function fun() { var x= document.getElementById('text1').value; var div = document.getElementById('div1'); div.style.backgroundColor = "rgb(" +x + "," +x + ","+x+ ")"; } </script> </head> </head> <body> <div id="div1" style=" height:150px; width:150px ; background:black"> </div> <br> <br> <br> <form> ustaw kolor <input type="text" value="0" id="text1"/> <input type="button" onclick="fun()" value="Kliknij mnie"> </form> </body> </html> Jak to zrobic bo nie mam kompletnie pomyslu a w JS jestem kompletnie zielony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używaj BBcode!
2. Sądzę, że to może Ci pomóc: 1. W pliku HTML strony dajesz takie oto fragmenty kodu:
2. Pliki CSS mają zawierać:
Pozdrawiam! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgłoś się na PW.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:38 |