![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem tworząc skrypt rejestracji pojawia mi się błąd
" Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\WebServ\httpd\register.php on line 19 Wystšpił błšd" skrypt
W lini 19 mam "$ile = mysql_num_rows($ile);" Czy mógłby mi ktoś pomóc z tym?
Powód edycji: [thek]: Ostatni raz poprawiam za Ciebie brak bbcode bo jesteś nowy. Następnym razem zamknę temat bez mrugnięcia okiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pomóc? Tak. Ale dopiero gdy zaczniesz sam coś robić. Bo oznacza ten błąd zawsze jedno i to samo - albo spaprane połączenie z bazą, albo spaprane zapytanie. Sam dojdź które z nich... Jak? Masz przyklejony temat "Jak zadawać pytania" i tam opis jak skrypty się debuguje. Czekam na wyciągnięte wnioski.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki za info, problem był w innym pliku install.php i juz wszystko działa, jaka radość
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Mam nadzieję, że wnioski wyciągnięte z przeczytanego tematu, który podałem, przydadzą Ci się w dalszej karierze programistycznej. To takie mini kompendium "Jak samemu znaleźć i zdiagnozować błąd?" Na nasze nieszczęście wielu nie potrafi nawet po przeczytaniu samemu zdiagnozować problemu lub tematu nawet nie czyta...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 05:36 |