![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem totalnie zielony odnośnie języka programowania jakim jest [PHP]. Dlatego też opisany przeze mnie problem może wydawać się dla niektórych trywialny. Jest to problem który muszę rozwiązać w celu napisania mojej pracy Magisterskiej ldatego też proszę o jakiekolwiek wskazówki. Moja sytuacja: Mam stronę internetową zrobioną we Flash'u CS5. Na tej stronie znajduje się formularz z 3 text input fields. Te input fields są traktowane we Flash'u jako variables: firstname, lastname i mail. Za pomocą Actionscriptu jestem w stanie odpalić skrypt .php Niestety nie mam pojecia o pisaniu skryptów php ![]() Czy ktoś mógłby mi podać przykładowy skrypt php, który umożliwiłby mi pobranie danych z formularza (jeśli nie flashowego moze być z formularza html) i zapisanie tych danych w bazie danych zrobionej w Accessie 2007 ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z accessem nigdy nie łączyłem stron internetowych ale do MySql-a można to zrobić tak (tyle że jest to obiektowa metoda):
Zmiennym $autor i $tresc są przypisywane wartości podane w formularzy i przekazane do skryptu za pomocą POST. Tak z ciekawości zapytam czemu robisz bazę w Access-ie? Przecież to niepotrzebne komplikowanie sobie życia, niewspominająca już o beznadziejnej wydajności i bałaganie w skrypcie bazy. Ten post edytował blade-mrn 7.12.2010, 20:03:03 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Ok dzięki za kod to już jakiś początek no i zrozumiałem logiczną składnię jak to działa. Wielkie dzięki. Czemu wybrałem MS Accessa ? Więc moja praca dyplomowa polega na tym że mam zaprojektować stronę internetową z której dane będą zapisywane w bazie danych znajdującej się na serwerze, a z kolei pracownicy firmy xyz za pomocą aplikacji będą mogli manipulować danymi na serwerze z swoich komputerów. MS Accessa wybrałem ze względu że pozwala zbudować w prosty sposób nie tylko bazę danych ale również tą-że aplikację. Jeśli ktoś miałby prostszy sposób na osiągniecie tego to chętnie się dostosuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/ref.pdo-odbc.php
Połącz się przez ODBC. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:17 |