![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czołem forumowicze. Wiem, że ten temat już był poruszany wielokrotnie, ale w odpowiedziach nie znalazłem tego, co mnie teraz ciekawi. Mam serwis z logowaniem - login i hasło, i teraz mam sprawę: jak wyświetlić kto TERAZ z zalogowanych użytkowników jest online.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja sesje trzymam w db, jakieś pole expired (pole aktualizowane za każdym żądaniem date()+15min) i tyle -
-------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam tabele uzytkownicy (znaczy się, nie trzymam tego w zmiennych sesyjnych pobieranych z bazy tylko za pomocą jednej zmiennej sesji bez bazy) i jak w takim układzie to można zrobić. Wiem, że jakoś z a pomocą manipulacji (jak widać) datą...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Średnio mi to pomogło
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
zrob sobie tabele online, po poprawnym zalogowaniu zapisuj tam usera id lub nick i masz gotowe kto jest online
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:01 |