![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Proszę o pomoc w poprawieniu styli css tak żeby dymki wyły wyświetlane prawidłowo. sam kod dymka w osobnym pliku działa jak trzeba jednak gdy dołączam go do reszty styli z głównego pliku to sie rozsypuje.. tekst z dymka wyświetla się także obok linka przez cały czas. css
przykładowe linki Jeszcze dodatkowo chciałbym żeby tekst z dymka pojawiał się najlepiej z lewej strony linka lub nad linkiem lekko z lewej(prawy dolny róg dymka koło kursora). Ten post edytował tofik1778983 7.12.2010, 12:02:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/NgQRx/
Sprawdź czy o to Ci chodzi. Jeśli coś się rozsypuje, to prawdopodobnie przez to że masz źle ustalone znaczniki, nadałeś dla "a" globalnie inne właściwości niż te które masz dla dymków. Umieść sekcję z dymkami np. w div o id "dymki" a później odwołaj się w css do nich
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca tak jak w JSfiddle. Tu jako link wyświetla wszystko razem z tekstem z sekcji span, a to ma byc tylko w dymku.
Może dam tak: Kod <a class="dymek" href="#"> link1 <span>treść w dymku 1</span></a><br> <a class="dymek" href="#"> link2 <span> inna treść w dymku 2</span></a> Najlepiej jakby to trybiło w ten sposób bez używania div'ów -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie wyświetla się treść span po najechaniu na link w formie dumku pod spodem. Czyli tak jak chciałeś, sprecyzuj dokładnie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem na overlib. można zamknąć.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 21:15 |