![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam postawionego kompa z linuxem i postgresem i polaczonego z drugim kompem na ktorym jest win98
jest jakis ciekawy program do administrowania baza z poziomu windowsa? zainstalowalem pgAdmina II ale mi sie wysypuje moze jest jakis pgAdmin pod linuxa? - TAKI KTORY CHODZI BEZ Xow i bez zadnych menadzerow okien to bedzie wieksza baza i ciezko bylo by recznie zakladac wszystkie bazy, tabele i informacje byloby swietnie gdyby jednak byl jakis program na winde, ale cos mi sie wydaje ze oprocz tego pgAdmina II nic nie ma pozdro Alex |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
psql tak sie nazywa consola postgresa pod linuxem
proponuje wpisac man psql pod winde masz cos takiego : PostgreSQL Manager - PostgreSQL Administration Tool Copyright © 1999-2004 Electronic Microsystems Corporation All rights reserved. nie wiem skad to mam, poszukaj w googlach stronki, ale kiedys tam uruchamialem i wygladalo dosyc przyjemnie tak windowsowo osobiscie jednak preferuje psql |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki - zaraz bede to sprawdzal
|
|
|
![]()
|
|
co to jest to _pk przy "item_pk" i co to jest CONSTRAINT
definiuje to pole item jako klucz - ale zauwazylem ze w czasie wyswietlania w Menagerze Postresa struktury tabeli nie ma wpisu w polu domyslne "nextval('public.stock_item_id_seq'::text)" a gdy zakladam tabele z programu i zanzaczam pole jako serial i klucz glowny to wpisuje te dane w polu czy jesli stworze tabele poleceniem jak ponizej to beda sie czyms roznic te tabele? create table item ( item_id serial , description varchar(64) not null, cost_price numeric(7,2) , sell_price numeric(7,2) , CONSTRAINT item_pk PRIMARY KEY(item_id) ); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przeniesione: php->bazy danych
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziales moze pgAdmin III? Bardzo ciekawy i rowniez dostepny na linuxa.
Z innych jest jeszcze pgmanage (w tcl/tk, czyli tez na Iksy :/ )... Wlasciwie podejrzewam, ze na linuxa pod konsole nic ponad psql'a nie znajdziesz (wogole chyba zadna baza nie dysponuje takim cackiem). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:44 |