![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie witam, to mój pierwszy post.
Napisałem sobie prościutki formularz i skrypt w php do skanowania na urządzeniach w sieci. Problem w tym, że podczas wykonywania skryptu użytkownik nie wie czy skanowanie się rozpoczęło albo czy w ogóle coś się dzieje, dlatego chciałem dorzucić jakiś 'activity indicator' aby user wiedział, że ma czekać. Zainteresowałem się więc AJAX`em, pozmieniałem co nieco i oto moje wypociny, zastrzegam, że nie jestem webmasterem toteż mam nikłe doświadczenie. Próbowałem dodać w funkcji Skanuj() dodatkowo onLoading, ale po dodaniu nie działają obie funkcje, pewnie coś robię źle, tylko nie wiem co... formularz:
Dodam, że funkcje w tej postaci działają poprawnie, znaczy tak jak chcę (bez animacji ładowania). skan.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ściągnij Operę jeżeli jej nie masz na dysku -> Narzędzia -> Zaawansowane -> Konsola błędów -> klik na wyczyść -> odśwież stronę -> klik submit ->zobacz do konsoli błędów co się pojawi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, dałeś wędkę zamiast ryby, jestem bardzo wdzięczny, działa już ten activity indicator (u mnie roller.gif)
Dla zainteresowanych wrzucam fragment działający:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:25 |