![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na FTP mam folder z plikami, w nim znajduje sie folder include i inne. W folderze inne mam plik, ktory dolancza na poczatku plik header.php z folderu include:
Plik header.php również dołancza i odczytuje inne pliki: Jednak ta ostatnia komenda działa tylko wtedy, gdy przegladam strone w folderze inne. Gdy przegladam strone z folderu glownego nie moge odczytac pliku, poniewaz nie odnaleziono tego pliku w katalogu wyzszym niz folder z tymi wszystki plikami i foldrami (include itp). Moje pytanie jest takie: co zrobić, aby includowanie i czytanie plikow z header.php odbywalo sie tak, zeby aktualny odwiedzany folder nie mial znaczenia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj np. ścieżek bezwzględnych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php:
Jak używać:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A jak zastosować to do header (Location: ? Moje próby:
Kod header ('Location: '.ROOT_PATH . $zalog['lokacja'].'.php');
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ps. używaj tego typu adresów: http://www.example.pl/index.php?strona=lokacja zamiast http://www.example.pl/lokacja.php ![]() |
|
|
![]()
|
|
@up - dzięki. Myślałem, że da się tak samo zrobić z Location. Co do adresów to mam pliki lokacji domu w innym folderze, a innej w innym
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 01:23 |