![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z atrybutem border przy elemencie select w IE. Ustawienie Kod select { border: 0px solid;}
nie działa pod IE i Mozillą (tylko pod Operą). Czy jest jakiś sposób by zlikwidować border przy select? Potrzebuję go w całości białego. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy na prawdę nie ma na to rady?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się zmienić border przy select w IE. Jedyna możliwość to stworzyć selecto-podobny element w DHTML, jak się komuś chce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Zodiac @ 2004-05-12 18:12:16) Czy na prawdę nie ma na to rady? Jezeli to rozpracowales daj znac. ... wiem ze jest rozwiazanie ... ale nei moge go teraz znalezc :/ kiedys mi sie udalo to rozwiklac a teraz nie pamietam jak i stam tego szukam :/ -------------------- Sklep Komputerowy - llllllllllllllllllll 95% Nowy serwis sik.pl |
|
|
![]()
|
|
Nie rozwiązałem. Nie ma na to rady, trzeba robić selecty z białym tłem. Lub jakimś innym stonowanym.
-------------------- PHP5 w/MySQL, JavaScript, SOAP, AJAX, RSS and much more ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
`select` jest na tyle wyjatkowy ze:
- nie da sie pokolorowac scrola - obramowania nie da sie zlikwidowac - a na dodatek beznadziejnie, bo przebija przez elementy flasha (np. reklamy) Wyjsciem jest stworzenie `selecto-podobne` w DHTML'u, tak jak napisal cboot, ale nie jest to wyjsciem z sytuacji, moze kiedys CSS bedzie na tyle zdolny... -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:38 |