![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kłopot z funkcją JOINT. Zapytanie którego kod jest poniżej nie przypisuje właściwie wartości z drugiej tabeli przy zastosowaniu stronicowania (jeśli wszystko jest na jednej stronie to jest ok)
proszę o pomoc w rozwiązaniu zagwozdki
dla wyjaśnienia zmienna $from to: $from=($strona-1)*$ileNaStronie; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"JOINT" oO?
Co zawierają zmienne $tabela, $tabela1. Na pewno ma tam być "shot"? Przed nr_obw dodaj nazwe tabeli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
JOINT? Chyba chcesz zjarać całą bazę
![]() A teraz poważnie... Ja na Twoim miejscu PRZED wysłaniem zapytania do bazy wyświetlił sobie zmienną $sql1 i spróbował zobaczyć czy nie wstawia Ci głupot. A gdy myślisz, że jest ok, to skopiuj to zapytanie i walnij do bazy. Co do stronicowania to pierwsze widzę, by było one robione w WHERE, zamiast LIMIT. A inna poważna sprawa... Po raz który tworzysz ten sam temat? Bo na moje oko to już przynajmniej 3 z tym samym problemem. Jeśli nie umiesz zrozumieć stronnicowania to o nim wpierw poczytaj zanim zaczniesz wpisywać głupoty do zapytania. Temat zamykam, bo ileż można tych samych tematów zakładać. Jeszcze jeden o tym samym i będzie +10%. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:37 |