![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem autorem poniższego skryptu, "raczkuję" w używaniu języka php. W związku z tym proszę o pomoc osoby, które mogą i zechcą jej udzielić.
Skrypt działa poprawnie jeśli chodzi o dodawanie nowych rekordów oraz ich usuwanie. Problem dotyczy edycji. index.php
W bazie danych stworzyłem tabelę z następującymi polami:
Za wyświetlanie News'ów odpowiada plik: news.php
Tak jak wspomniałem, dodawanie i usuwanie nowych rekordów przebiega prawidłowo (no może nie idealnie, bo po dodaniu newsa i odświeżeniu formularza/strony, dodaje się ponownie news w następnym rekordzie). Jeśli chodzi o edycję to nie dzieje się nic, nie następują żadne zmiany w bazie. Za pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po tej zmianie w skrypcie na stronie pojawia się (poza tytułami istniejących news'ów i formularzem do dodania nowego):
Pomyślnie edytowałem newsa! Autor: (tutaj to co edytowałem) Nowy tytuł: (tutaj to co edytowałem) Nowa treść: (tutaj to co edytowałem) ale w bazie nadal nic się nie zmieniło (odświeżyłem). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Były zjedzone przecinki w linii 89. -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, dzięki bardzo za pomoc.
Dzięki Wam dodawanie, usuwanie i edycja działają poprawnie ![]() Mam jeszcze kłopot z tym, że po dodaniu newsa i odświeżeniu formularza/strony, dodaje się ponownie news w następnym rekordzie, i tak za każdym odświeżeniem. Da się jakoś temu zaradzić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Mam jeszcze kłopot z tym, że po dodaniu newsa i odświeżeniu formularza/strony, dodaje się ponownie news w następnym rekordzie, i tak za każdym odświeżeniem. Da się jakoś temu zaradzić? 1) wyszukiwarka 2) Przypiety temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...t=0&start=0 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:19 |