![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje pomocy. Dokładnie nie wiem jak usunąć rekordy z bazy danych za pomocą pliku php. potrzebne jest mi do dokładnie do pozdrowień SMS. Przy każdym pozdrowieniu chce żeby był przycisk usuń i usuwał on wpis z bazy danych i na samym dole usuń wszystkie i żeby on usuwał wszystkie rekordy z bazy danych. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety w tym poście będę trochę wredny
![]() 1. Używaj takich dwóch znaczków: , (przecinek) oraz . (kropka). Służą ode do tego, żeby inni mogli zrozumieć Twoją wypowiedź. 2. Zanim klikniesz "Dodaj wpis" przeczytaj co sam napisałeś i zastanów się, czy jesteś w stanie to zrozumieć. 3. Jeżeli pytasz o coś co jest tematem fundamentalnym to zapraszam do zapytania się google: "jak usunąć rekord z bazy danych" - w pierwszych 3 odpowiedziach ZAWSZE znajdzie się odpowiedź na to pytanie. Jeżeli jednak się nie znajdzie, to znaczy, że problem nie istnieje. Usuwanie to po prostu zapytanie SQL które musisz wykonać funkcją mysql_query() z zapytaniem w środku. Jeżeli jesteś w stanie operować na bazie danych, bo wnioskuje z Twojej wypowiedzi, że coś tam już masz napisane, to po prostu przerób sobie zapytanie z przykładu poniżej:
Dalej odsyłam do dokumentacji: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/delete.html -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:44 |