![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt i wszystko spoko działa ale chce zamienić żeby zamiast czytał z nawiasów ('/mama/', '/tata/') żeby to czytał z pliku txt mam następujące pytanie co ma być w tym pliku txt oraz jak zmienić ten skrypt.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm...
Plik przydało by się spreparoać tak, żeby kolejne patterny były oddzielone jakims separatorem, np ',' : /mama/,/tata/ a co to skryptu to : fopen(), fread(), fclose(), explode(). -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak ten plik separować ? i nie wiem jak to wstawić bo pierwszy raz potrzebuje użyć tego żeby czytać coś z pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem ci wszystkie funkcje jakie są ci potrzebne, manuala masz na http://php.net
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
a możesz dać jakiś przykład.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 20 Dołączył: 30.11.2010 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey ;]
Po co ta niskopoziomowa zabawa z fopen() itd.. Myślałem, że lata fascynacji C minęły. Plik patterns.txt: Kod /mama/,/tata/ Skrypt PHP:
Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
<?php $var = array('foo', 'bar'); ?> |
|
|
![]()
|
|
Nadal problem
Warning: Wrong parameter count for preg_replace() in /home/zwierz/public_html/gt1.php on line 12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 20 Dołączył: 30.11.2010 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey ;]
W jaki sposób zmieniłeś mój kod? Ostrzeżenie wskazuje na linie 12., a takiej w moim kodzie nie ma ![]() U mnie taki kod spełnia zadanie: Odwołanie: Kod http://host/preg.php?fname=tata%20ma,%20a%20mama%20nie A na wyjściu: Kod {tata, tatus} ma, a {mama, mamusia, mamka} nie Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... Plik przydało by się spreparoać tak, żeby kolejne patterny były oddzielone jakims separatorem, np ',' : /mama/,/tata/ a co to skryptu to : fopen(), fread(), fclose(), explode(). file_get_contents() najprościej. -- WebNuLL -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zadałeś sobie trud przeczytania co to za błąd? Wpisz w google, to zobaczysz.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Hey ;]
Tu chodzi o brak ogranicznika dla preg_replace(), tzn. w pliku patterns.txt miałeś: Kod /mama/,/tata/ Znak ' / ' jest właśnie tym ogranicznikiem i zdaje mi się, że gdzieś Ci go zabrakło. Jeżeli możesz, wklej cały kod - będzie łatwiej. Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
|
|
![]()
|
|
Plik TXT
q1.php
|
|
|
![]()
|
|
Hey ;]
Błąd masz w linii 3.: Korzystasz z GET'a, a w formularzu masz POST. Zamień na:
Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
|
|
![]()
|
|
Nadal błąd wywala
|
|
|
![]()
|
|
Hey ;]
O rany.. http://my-pastebin.ugu.pl/helpdesk/preg.php - tu masz przykład, który działa. Pod przykładem wypisałem Ci kod na jakim to pracuje. Przekopiuj i sprawdź czy to działa. Pozdrawiam, mmica -------------------- "Imagination is more important than knowledge, because knowledge is limited." ~Albert Einstein
|
|
![]()
|
|
Znalazłem błąd dzięki
![]() Ten post edytował Puszkin4717 5.12.2010, 14:26:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:22 |