![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod. Chciałbym, aby przekazywała zmienna $_GET pliki z katalogu include. Kod .htaccess mam taki:
i kod :
Nie wiem, którym momencie błąd. Proszę o pomoc. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kompletnie nic nie rozumiem z tego co napisałeś :/
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Skąd: K-K Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o to żeby zmienna $GET jeśli jest pusta pokazywała plik zdefiniowany w else, a jeśli $_GET uzyska wartość to wyświetlała wybrany plik z folderu ?
Ten post edytował netH 4.12.2010, 22:00:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Takie wpisy w .htaccess nie mają sensu, lepiej już:
Kod RewriteRule ^(.+).html$ ?s=$1 [L] a najlepiej wszystko wrzucać do jednej zmiennej, jak serwis będzie miał kilka tysięcy stron to każdą będziesz w .htaccess definiował? :/2. Coś takiego także jest bez sensu: - nie należy łączyć GET z include w żaden sposób, bo stwarza to ryzyko włamania lub co najmniej zwykłej złośliwości, zmienną należy przefiltrować a następnie odwołać się do tablicy:
3. Czy ta ścieżka /include/ jest poprawna? Obawiam się, że nie wszędzie coś takiego będzie działać 4. - jeśli home to stała, to piszmy z dużych liter (by rzucała się w oczy) 5. Dodaj echo 'coś tam' i będziesz wiedział, gdzie jest błąd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:00 |