![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pisze projekt do szkoły i nie mogę poradzić sobie z następującym zapytaniem SQL: $zapytanie = "select * from zamowienia where $metoda_szukania like $wyrazenie"; Mam do wyboru 3 metody szukania(idzamowienia, dos_nazwisko, data) i dowolne wyrażenie. Chodzi o to że gdy wybieram jako metodę szukania idzamowienia wszystko jest ok i pokazuje mi dane dotyczące książki. Jeśli zmienię metodę na nazwisko czy data zapytanie nie działa. Moim zdaniem brakuje tu jakiś apostrofów czy kropek przy zmiennych. Na pewno nie walnąłem się w literówce. Oto tabela zamówienie: create table zamowienia ( idzamowienia int unsigned not null auto_increment primary key, idklienta int unsigned not null references klienci(idklienta), wartosc float(6,2), data date not null, stan_zam char(10), dos_nazwisko char(60) not null, dos_adres char(80) not null, dos_miasto char(30) not null, dos_wojew char(20), dos_kod_poczt char(10), dos_kraj char(20) not null ) type=InnoDB; Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Skąd: kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj tu moze lepiej plik php, bo wydaje mi sie, ze tam moze byc jakis blad z przypisaniem zmiennych albo z tym wyrazeniem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok tutaj są pliczki php. Pierwszy to formularz , drugi wyszukiwarka_koszyk.php a trzeciego nie wklejałem całego tylko funkcje obsługującą.
Mam już. Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:00 |