![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym PHP'owcem i studiuję zakupioną książkę jak podałem w tytule.Zatrzymałem się na jednym z przykładów gdzie wyświetla mi błąd w kodzie:
Oto błąd Moj ulubiony film to: Notice: Undefined index: favmovie in C:\wamp\www\moviesite.php on line 9 Moja ocena dla tego filmu wynosci: 5 Sprawdzałem literówkę i wszytko chyba jest napisane poprawnie tak jak w książce. Chciałbym rozwiązać ten błąd aby nie popełnić go w przyszłych przykładach. Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A masz w ogóle coś takiego jak $_REQUEST['favmovie']? Notice to nie jest błąd, tylko informacja. Sprawdź najpierw czy taka zmienna istnieje.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ahh sam doszełem do błędu jak popełniłem, mianowicie byly 2 pliki php łączce do jednego oto 2 pliki
moj błąd polegal na literowce w favmovie=Szarże dlatego wywala blad. Dzieki za szybka odpowiedz Podrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:27 |