![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
od ponad godziny kombinuje i coś mi to nie wychodzi... chcę by adres mojej aplikacji wyglądał w taki sposób: adres.com/język/reszta_z_zf chce by byla to dwu znakowa wartosc, np. pl, en... w aplikacji przez zwykły warunek chce sprawdzać jaki jest jezyk i pobierać odpowiednie dane z bazy. Prościej byłoby przez cookie lub sesje ale niestety nie chce problemów wyszukiwarkami... ma ktoś jakiś pomysł? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale dlaczego ma być adres.com/język/reszta_z_zf, a nie adres.com/reszta_z_zf/język?
Z tego co wiem to wyszukiwarki nie bardzo patrzą na kolejność słów kluczowych w adresach. Poza tym niedługo sam będę musiał zrobić stronę wielojęzykową, więc wybiorę ten sposób, ale jeżeli któryś z forumowiczów zna ciekawsze rozwiązanie to z chęcią je również poznam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ma ktoś jakiś pomysł? w routerze Kod :lang/:module/:controller/:action I jak default pl. Tylko z navigation jest problem bo resetuje przy np. en więc trzeba przeliterować i ustawić poprawny język. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w routerze Kod :lang/:module/:controller/:action I jak default pl. Tylko z navigation jest problem bo resetuje przy np. en więc trzeba przeliterować i ustawić poprawny język. tylko gdzie moge zmienic ustawienia routera? musze jakas dodatkowa klase stworzyc z ustawieniami? sorry za pytania ale w zf jestem nowy ![]() z tego co wyczytałem musze w bootstrapie stworzyć coś takiego:
oraz stworzyć plik routes.ini w application/configs:
ale i tak mi to nie działa... nikt nie ma pomysłu jak to zrobić? ![]() Ten post edytował terabit 4.12.2010, 12:14:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Router definiujesz w configu lub ręcznie w PHP ty zrobiłeś to tu i tu
![]() I musisz wyczyścić (w przypadku nadpisywania default'owego routera) uprzednio zdefiniowane routery, jest funkcja. P.S. czym objawia się owe nie działanie? Ten post edytował melkorm 7.12.2010, 19:58:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moj bootstrap wyglada tak:
na pewno coś jest namieszanie bo jak wywalę tą funkcje to wszystko działa standardowo a ja wszystko to zostawie to po wlaczeniu katalogu public wyswietla sie tylko biale tlo, poprostu pustki ![]()
tak jak już wspominałem, wszystko ma być standardowo tylko przed kontrolerem i akcjami ma byc dwu literowy skrót jezyka, zastanawiam się jak później poprawie to stosować... pomoże ktoś? ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 01:11 |