Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> www w php
doomink

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam może banalne pytanie: piszę serwis www, ze względu na mysql itd jest prawie cały w php i mam taki problem.
Na większości podstron na dole jest wyszukiwarka tz formularz z którego po naciścnięciu szukaj urzytkowniki przechodzi do kolejnej podstrony np. szukaj.php, tutaj jest zapytanie, jak się wykona to są wyświetlane dane i na dole znowu kod formularza...Moje pytanie:
Czy da się zastosować w php coś takiego jak ramka w html gdzie na dole zawszę będzie ten formularz a jak urzytkownik kliknie szukaj to nie będzie przechodził do kolejnej podstrony tylko zmodyfikuję sie kod obeznej podstrony??
Z góry bardzo dziękuje za odp.
pzdr
Go to the top of the page
+Quote Post
Quadina

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Widzę, że jesteś dość początkujący, więc nie będę bawił się w specjalistyczne nazwy - ale proszę popraw swoją ortografię, żeby nie urazić innych użytkowników.

To o co pytasz to AJAX - "system" dzięki któremu można bez przeładowywania strony uruchamiać "stronę w stronie". Na początek dobre będzie dla Ciebie wykorzystanie gotowego już silnika AJAX, proponuje jQuery ze względu na swoją "względną" prostotę. W google po wpisaniu jquery znajdziesz tysiące poradników na ten temat. Ja niestety nie będę Ci tutaj kopiować/pisać kolejnego z nich ;-)

--------------------
Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:28