![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Utworzyłem stronę www.I utworzyłem w javie script zmienną check.i Za pomocą ajaxu wywułuje skrypt php .Który zmienia mi wartość zmiennej check.Czy to możliwe? ponieważ próbuje i coś mi nie wychodzi.
Może być nawet tak że w php tworze zmienną check i dalej przekazuje do javy.:-(Proszę o pomoc ponieważ niewiem jak to rozwiązać.Jakiś mały przykład. Mam coś takiego w pliku php : echo "<script type=\"text/javascript\"> var check='1'; </script>"; to jest w php. Proszę o pomoc Ten post edytował szypi1989 2.12.2010, 18:42:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Relacja PHP -> java script:
Przy korzystaniu np. z jQuery można ustawić czy ma się wykonywać javascript w requeście który zostaje wywoływany (bodajże evalScript), ustal go na true i w PHP drukuj tak jak masz w swoim przykładzie Relacja Javascript -> PHP Stwórz sobie formularz, uaktualnij jego wpisy z Twoich zmiennych a następnie ajaxem wyślij go do serwera. Najlepiej jakbyś stworzył sobie jakiegoś diva, który będzie w odpowiednim czasie odświeżany - to jest wysyłał wszystkie parametry javascipt, i odbierał z PHP nowe ich wartości. Coś na zasadzie synchronizacji między stroną a Twoim serwerem. Nie wiem jak Ci to prościej wytłumaczyć, bo sądząc po pytaniu raczej mało znasz się na programowaniu w PHP i Javascript. W razie jakichś bardziej szczegółowych pytań, wal śmiało ![]() -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to zrobić np. za pomocą cookie lub get, to są takie najprostrze sposoby chyba.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:00 |