Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Przekazywanie zmiennej z javascript do php i odwrotnie
szypi1989

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.Utworzyłem stronę www.I utworzyłem w javie script zmienną check.i Za pomocą ajaxu wywułuje skrypt php .Który zmienia mi wartość zmiennej check.Czy to możliwe? ponieważ próbuje i coś mi nie wychodzi.
Może być nawet tak że w php tworze zmienną check i dalej przekazuje do javy.:-(Proszę o pomoc ponieważ niewiem jak to rozwiązać.Jakiś mały przykład.
Mam coś takiego w pliku php :
echo "<script type=\"text/javascript\">
var check='1';
</script>";
to jest w php.
Proszę o pomoc

Ten post edytował szypi1989 2.12.2010, 18:42:05
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Quadina

-----

Relacja PHP -> java script:
Przy korzystaniu np. z jQuery można ustawić czy ma się wykonywać javascript w requeście który zostaje wywoływany (bodajże evalScript), ustal go na true i w PHP drukuj tak jak masz w swoim przykładzie

Relacja Javascript -> PHP
Stwórz sobie formularz, uaktualnij jego wpisy z Twoich zmiennych a następnie ajaxem wyślij go do serwera.

Najlepiej jakbyś stworzył sobie jakiegoś diva, który będzie w odpowiednim czasie odświeżany - to jest wysyłał wszystkie parametry javascipt, i odbierał z PHP nowe ich wartości. Coś na zasadzie synchronizacji między stroną a Twoim serwerem.

Nie wiem jak Ci to prościej wytłumaczyć, bo sądząc po pytaniu raczej mało znasz się na programowaniu w PHP i Javascript. W razie jakichś bardziej szczegółowych pytań, wal śmiało smile.gif

--------------------
Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
+Quote Post
PiterosWeb

-----

możesz to zrobić np. za pomocą cookie lub get, to są takie najprostrze sposoby chyba. winksmiley.jpg
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:00