![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem ze stroną internetową (to moja pierwsza strona). Chodzi o to, że jak już zrobilem stronę i sprawdziłem jej wygląd pod różnymi przeglądarkami, to okazało się, że pod FF wszystko jest w porządku, natomiast pod Internet Explorer i Operą stopka przesuwa się w prawo a nie jest na środku. Proszę o pomoc. Jak powinienn wyglądać kod strony lub osobny plik css dla tych przeglądarek, żeby wszystko zadziałało. Podaję kod strony: Kod <div id="stopka"> <font color="#FFFFFF"> <?php function copyright($fromYear,$author) { $currentYear = date('Y'); $dateRange = ($fromYear >= $currentYear ? '' : $fromYear.'-').$currentYear; return '©'.$dateRange.' '.$author; } echo copyright(2010,'neneth'); ?> </font> <div> Kod style.css #stopka {background:url(images/stopka.png) no-repeat; width: 1000px; height: 25px; font-family: Verdana, Trebuchet MS, Verdana, sans-serif, Helvetica; font-size:11px; padding-top:5px; float:none; clear: both; color: #FFFFFF; text-align:center; } Proszę o pomoc, to dla mnie bardzo ważne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
float:none; ?...wywal
przed divem ze stopka sprobuj dodac a do styli dorzuć
PS. Łatwiej by było jakbyś zamieścił link a nie wycinek htmla i cssa.. Ten post edytował pablo89pl 2.12.2010, 10:50:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Link pewnie byłoby łatwiej zamieścić, ale już raz to zrobiłem i ktoś mi zrobił psikusa i strona nie działała. Sprawdzę Twoją podpowiedź i dam znać, czy podziałało.
Ten post edytował neneth 2.12.2010, 11:31:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro w ie ci sie sypie, to prawdopodobnie jeszcze w innych ważnych oglądarkach też - zobacz sobie na browsershot
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:04 |