![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dziś postanowiłem pobawić się z shellem i botem jabberowym, problem w tym, ze na shellu nie znam się zupełnie, nawet w teorii. W każdym razie, po wykupieniu dostępu do shella, i wgraniu plików na niego uruchamiam na nim plik php po przez terminal:
No i wszytko pięknie ładnie, bot staje się on-line, ale jednak po wyłączeniu terminalu bot natychmiast staje się off-line. Czy da się jakoś uruchomić go tak by byl on-line 24h, bez konieczności włączenia mojego kompa, bo w koncu po co mi shell, skoro mogę po prostu na własnym lokalnym serwerze mieć go włączonego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wpisz nastepująec komendy
Kod screen php index.php I zamknij shella albo nacisniej Ctrl + a + d aby przejść do poprzedniego shella. Ten post edytował wookieb 1.12.2010, 16:01:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo działa =) Wielgaśne dzięki za szybką i skuteczna pomoc. A możesz mi powiedzieć jeszcze przy okazji, jak potem mogę go wyłączyć z poziomu shella?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Powrót do ostatnio utworzonego ekranu
Kod screen -r Tutaj możesz zatrzymać skrypt (ctrl + c) Naciskasz ctrl + d aby zamknąć screen. Jeżeli masz więcej ekranów wylistuj je Kod screen -list a następnie Kod screen -r [nazwa_jakiegos_ekranu_z_listy] I tam zatrzymujesz skrypt. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:47 |