![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie oto taki skrypcik:
[php:1:e0e5a222c1]<?php if(!extension_loaded("openssl")) { die("Brak OpenSSL!"); }else{ print 'OpenSSL jest...'; } $p = fsockopen("ssl://secure.helion.pl", 443, $errno, $error, 60); if(!$p) { die('Błąd ' . $errno . ': ' . $error . "!<br />"); }else{ print 'Połączenie został nawiązane'; fclose($p); } ?>[/php:1:e0e5a222c1] ...lecz niestety jego uruchomienie daje taki efekt: Cytat OpenSSL jest...
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: no SSL support in this build in W:usr02index.php on line 9 Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to secure.helion.pl:443 in W:usr02index.php on line 9 Błąd 0: Operacja zakończona pomyślnie. ! I w tym wszystkim najbardziej mnie dziwi "no SSL support" skoro serwer w pełni obsługuje SSLa... Gdyby ktoś chciał zerknąć, to phpinfo znajdziecie pod poniższymi adresami: http://idn.myftp.org/phpinfo/info.php4 https://ssl.idn.myftp.org/phpinfo/info.php4 I tak ten tego... O co tu chodzi?? męczę się z tym już chyba trzecią gdzinę i nic... Błagam... pomocy... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...dobra... jedno mi się udało ustalić... dziwnym trafem pod php 5.0.0b3 działa jak należy... (łączy się i nie wyrzuca błądów...)
A serwer w końcu ten sam... konfiguracja prawie identyczna (4.3.6->moduł, 5.0.0b3->cgi)... Dla czego to dziadostwo nie chce działać pod php 4.3.6 ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
testowalem to na 4.3.6 i dziala :idea:
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
to mi zbytnio nie pomaga...
![]() ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:59 |