![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Od dłuższego czasu siedzę nad zapytaniem do bazy które wygeneruje mi ranking uczestników konkursu. W bazie przechowuje odpowiedzi już w formie dobra/zła oraz czas odpowiedzi. Za cholerę nie wiem jak napisać zapytanie by licząc po ilości poprawnych odpowiedzi sortował po czasie ich udzielenia. Męczyłem się z sumowaniem tego wszystkiego ale żadna z moich metod nie dała rady. Pewnie rozwiązanie jest proste jak zwykle ale jakoś go nie widze (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Wygląda to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż na przykładzie co chcesz otrzymać bo nie bardzo rozumiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że chodzi ci o zapytanie, które wyświetli ilość punktów zdobytych przez danego usera i posortowane dodatkowo po czasie, tak?
A więc:
Tylko nie jestem pewien czy można sortować po SUM - w dokumentacji mysql przeciwwskazań nie ma, ale jak coś to pisz spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielki, przyznaje się ze trochę zapomniałem o temacie i udało się wykminić samemu ale i tak jeszcze raz dzięki:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:37 |