![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Od 4 czy 5 godzin siedzę nad małym jak się z początku zdawało projektem. Potrzebuję napisać serwer relay który potrafi połączyć się ze streamem audio i przesyłać go dalej do klientów. Kompletnie zniechęciłem się gdy przed chwilą, przez przypadek usunąłem wszystkie pliki projektu (w sumie to i tak nie działały ...). Idea jest taka: 1. Otwieram socket server na porcie np. 1234 2. Czekam na połączenie klienta 3. Gdy zauważam klienta i jest on pierwszy łączę się ze streamem radia, wycinam nagłówki odpowiedzi 4. Rozpoczynam wysyłanie klientowi streamu audio 5. Gdy klient się rozłączy i był ostatni zamykam stream radia Jest jednak pewien problem - jak sprawić aby do każdego klienta trafiła każda paczka danych? Jak ogólnie połączyć stream socket server z pcntl_fork()? Proszę nie odsyłajcie mnie do giełdy ofert ani do manuala - nie o to chyba chodzi. p.s. Shoutcast relaying tu nie zadzaiała - stream jest z lekka niestandardowy i shoutcast nie chce go ruszyć. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:53 |