![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jakiś czas nic nie pisałem bo jakoś nie trafiałem na problemy, ale teraz mam następujący: Mam panel logowania - stardard Login oraz Hasło, po zalogowaniu zostaje user przekierowany na właściwą stronę php, tam wykonuje się zapytanie sql i pojawia się tablica z danymi. W tejże tablicy jest pole nr_obw ('1' lub '2'), chciałbym aby podczas logowania user poprzez wybór pola radio został przekierowany do właściwej strony gdzie zostanie wykonane zapytanie z warunkiem nr_obw=1. na dzień dzisijeszy mam taki formularz w pliku z logowaniem:
oraz zapytanie w pliku pokazującym tabelę:
Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam, że będzie kilka rozwiązań Twojego problemu. Co zaproponuję, nie koniecznie jest najlepszym z nich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Podejrzewam, że wartość z _POST['nr_obw'] będzie Ci jeszcze potrzebna w kilku miejscach? Dodaj w opcjach logowania, jeśli jest poprawne, przed przekierowaniem na stronę (bo rozumiem, ze jest tam header("location: ...." ) ): Kod $_SESSION['nr_obw'] = $_POST['nr_obw'] +0; +0, abyś miał pewność że jest tam wartość numeryczna. (poszukaj o sql incjection) teraz zapytanie SQL: Kod FROM $tabela LEFT JOIN shot ON $tabela.id_book=$tabela1.id_book where nr_obw='{$_SESSION['nr_obw']}' AND $tabela.id_book>$from";
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa:
Jeśli wstawię Twój kod:
to przeszkadzają skryptowi znaczniki nawaiasów w pola "radio" - po usunięciu nawiasów [] prawidłowo loguję się do strony jednak wartość $_SESSION['nr_obw'] równa się zawsze zero, bez względu na to co wybiorę. Gdzie robię błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w innym miejscu powinieneś to wstawić. tam gdzie jest użytkownik logowany czyli, sprawdzany login i hasło, czyli w miejscu:
gdzie $_SESSION["zalogowany"] jest ustawiane. Tak jak wstawiłeś, to przecież, przy każdym przeładowaniu strony będzie przypisywana wartość $_POST'a, a przy każdy przeładowaniu jest ta co chcesz? |
|
|
![]()
|
|
w innym miejscu powinieneś to wstawić. tam gdzie jest użytkownik logowany czyli, sprawdzany login i hasło, czyli w miejscu: gdzie $_SESSION["zalogowany"] jest ustawiane. Tak jak wstawiłeś, to przecież, przy każdym przeładowaniu strony będzie przypisywana wartość $_POST'a, a przy każdy przeładowaniu jest ta co chcesz? Tak masz rację, dziękuje za pomoc, ale to jakaś pomroczność jasna mnie dopadła... Mam jeszcze jedno pytanie, w jaki sposób sprawdzić czy user wybrał jakiekolwiek pole radio? jeśli nie wybrał nie pozwolić się zaloogować? Ten post edytował eurosoft 1.12.2010, 17:50:44 |
|
|
![]()
|
|
cieszę się że mogłem pomóc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:27 |