![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z modułem auth, może w zasadzie nie problem ale chciałbym rozwiązać to troszke inaczej bo np. :
No i właśnie interesuje mnie $auth_required, ponieważ tworze CMSa to chciałbym aby to było jakoś bardziej elastyczne i była możliwość edycji tego za pomocą odpowiednio stworzonej strony, no i w zasadzie moje pytanie brzmi czy mogę jakimś sposobem wrzucić w zmienną $auth_required tablice z np. innej funkcji ? Jeżeli tak się nie da to oczywiście mógłbym stworzyć jeszcze inny moduł sprawdzający uprawnienia i stosować go w konstruktorze no ale może macie jakiś pomysł o ile się w ogóle da wrzucić w zmienna $auth_required tablice z innej funkcji/pliku (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chciałbym zaznaczyć że podobne pytanie zadałem w dziale OOP lecz myśle że jednak te pytanie bardziej tutaj pasuje ze względu na to że może ktoś z was ma jakieś ciekawe rozwiązanie do Kohany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Możliwe, że to Ci zadziała:
Zależy w którym miejscu sprawdzane są uprawnienia. Jeżeli w konstruktorze nadrzędnym to musisz przenieść parent::__construct() za $this->auth_required = $roles. Generalnie chodzi o to, że możesz tą tablicę zaktualizować danymi poprzez $this->auth_required = array(...); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O właśnie o to mi chodziło, tak myślałem nad takim rozwiązaniem ale nie byłem pewien czy będzie działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo właśnie zależy kiedy sprawdzi mi tą zmienną (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ale naprowadziłeś mnie właśnie tym parent::__construct() Póżniej pokombinuje i sprawdze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:34 |