![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
W panelu administracyjnym chciałbym w jednym pliku index.php napisać mechanizm, gdy kliknę w userzy pojawia mi się w index.php inny układ divów. Divy mam pocięte jako boksy na prawą i lewą połowę strony. Czy divy muszę nazwać po id i nadawać parametrem get display:none? Czy może trzeba użyć jakichś bardziej zaawansowanych funkcji? Nazwy i treść bloków są statyczne, zdefiniowane na stronie, nie w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej nie display: none;
Zwykły stylish czy firebug i... ;] Musisz generować inne pliki dla usera inne dla administratora. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Czyli muszę stworzyć moduły i dopiero na nich poustawiać sobie bloki. Trochę to prowizorycznie wygląda.
Rozwiązałem to tak: Stworzyłem boksy, każdy boks to jakby jedna komórka w tabeli a tabela to cała strona. Oczywiście DIV-y. każdy boks oznaczyłem jako moduł i użyłem prostych warunków : boksy trzymam w katalogu jako moduły. każdy ma nazwę modul.nazwa_boksa W sesjach sprawdzam, czy to administrator i jaki boks jest przekazany w linku. Wyswietlam je tak, każdy w odpownim miejscu na stronie:
W linku link.php?modul=pokaz_cos W sesji $_SESSION['administrator'] = 1; Co prawda daleko do mvc, ale działa bez pisania zbędnych podstron dla dodaj. edytuj, usuń. Jeśli ktoś chce, może przerobić to na switche, ale podobno są już niepopularne. Pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 12:33 |