![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chciałem podmienić angielski komunikat w sfGuardUser o tym że dany email juz jest w bazie, ale po wprowadzeniu czegos takiego :
Na ekranie nie pokazuje się żaden komunikat choć walidacja jest wykonywana, bo we view w pasku symfony pokazywany jest taki komunikat: # $form['guard']['email_address'] (sfWidgetFormInputText) email_address [Podany adres jest już w naszej bazie danych.] Co zrobić by komunikat pokazał sie na ekranie? Druga sprawa jest ze sprawdzanie identyczności hasła, w tym przypadku komunikat dokleja sie do komunikatu angielskiego:
Komunikat wygląda tak: The two passwords must be the same. Hasło i potwierdzenie hasła muszą być takie same Ten post edytował szusty 30.11.2010, 12:18:36 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Przecież sfGuard jest zgodny z i18n, więc wystarczy tylko dodać nowy język do tłumaczeń.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tzn. co i gdzie? Bo nie rozumiem.
I mam też drugie pytanie. Mam formularz rejestracyjny firm z polem dodania loga ale chcial bym zapisywac obrazki w folderach o nazwach takich jak nazwa firmy i jak to zrobic bo taka sciezka nie działa bo nazwa w danym momecie jeszcze nie istnieje :
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 13:05 |