![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój kod wygląda następująco:
Chciałbym rozbić zmienną $arrayek na dwie części ![]() Array('username' =>,'password' =>,'surname' =>) Zapewne ze względu na to że tablica = NULL . Jak utworzyć taką tablice jak ja potrzebuje ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już na samym początku czegoś nie rozumiem.
Chcesz otrzymać DWIE tablice to dlaczego w pętli tworzysz tylko jedną? Wynik print_r, który napisałeś to chyba nie z tego kodu. Jak byk widać że tworzy tablice o indeksach: indeks, wartość, indeks, wartość, index, wartość (wszystko = null) Rozwiązanie: Twórz DWIE tablice. Indeks zostaw pusty [] no a wartość to $k dla tablicy pierwszej, $v dla drugiej (i tak 3 razy). Ten post edytował markonix 30.11.2010, 02:00:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żadnych pętli nie trzeba
![]() Aby uzyskać Array('username','password','surname') : Kod $tab1=array_keys($_POST); Aby uzyskać Array('Jacek','Kowalski','Haslo') : Kod $tab2=array_values($_POST);
Ten post edytował maviozo 30.11.2010, 03:11:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już na samym początku czegoś nie rozumiem. Chcesz otrzymać DWIE tablice to dlaczego w pętli tworzysz tylko jedną? Wynik print_r, który napisałeś to chyba nie z tego kodu. Jak byk widać że tworzy tablice o indeksach: indeks, wartość, indeks, wartość, index, wartość (wszystko = null) Rozwiązanie: Twórz DWIE tablice. Indeks zostaw pusty [] no a wartość to $k dla tablicy pierwszej, $v dla drugiej (i tak 3 razy). Witam, tak popełniłem błąd tworząc tylko jedną pętle ![]() ![]() Ale kolega maviozo podał bardzo dobre rozwiązanie ![]() W każdym bądz razie dziękuje za odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:32 |