|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
mam prośbę czy mógłby mi ktoś pomóc skonstruować skrypt php który pozwoli wyczytać kategorie i subkategorie z "n" możliwością generowania w głębokość temat oparty na drzewku, w tym że nie ma z góry zdefiniowanej głębokości, gdyż nie ma informacji na wejściu co do głębokości kategorii więc to trochę komplikuje sprawe przykład:
kategorie są przechowywane w bazie sql w następującej konfiguracji id | nazwa | idn (id nadrzędne) 1 | kategoria | 0 2 | subkategoria1 | 1 3 | subkategoria2 | 1 4 | subsubkategoria2 | 3 itd... gdzie idn = 0 jest kategorią główną, każde inne idn jest id kategorii wyższego rzędu. w jaki sposób moge zrobić wyczyt z sqla aby osiągnąć efekt z przykładu html wyżej ? będę bardzo wdzięczny za pomoc jeżeli był już taki temat bardzo prosze o linka przeszukiwałem trochę forum ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi jak to zapętlić przy założeniu (n) pęt sposób while(){ while (){ while (){ } } } nie jest tym co by mnie satysfakcjonowało gdyż ma to ograniczenia czekam na info pozdro kowalcook Ten post edytował kowalcook 29.11.2010, 23:49:20 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 16:23 |