![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Co sądzicie o udostępnieniu przez Wikileaks poufnych dokumentów?
Moim zdaniem groźba burzy, który rozpęta się w wojne - istnieje. Może panikuje ale nie wygląda to za różowo. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To o zbombardowaniu Iranu jest na prawdę ciekawe, lecz wojna... wątpię, żeby do tego doszło.
Waszyngton widać ma dobrego dealera ![]() Cytat (...)Waszyngton poinformował władze przywódców Słowenii, że jeśli chcą się spotkać z Barackiem Obamą, to ich kraj musi przyjąć więźniów Guantanamo. http://tvp.info/informacje/swiat/sa-pierws...kileaks/3467744 Podałbyś stronę gdzie bardziej szczegółowo opisali sytuacje, oraz co jeszcze wyciekło ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie pierwszy raz gdy WikiLeaks coś upublicznia. I kto miałby komu wojnę wypowiadać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dokumentów, raportów jest w PIP. Powodów do złości ze strony innych krajów tez może być wiele.
http://konflikty.wp.pl/query,wikileaks,szu...5&_ticrsn=5 http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,U...,wiadomosc.html Nie wiem (nikt z nas nie wie) ile w tym prawdy, ale skoro taka informacja wychodzi z "góry" to chyba nie jest za dobrze? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to będzie ciekawe
![]() ![]() -------------------- ja już znalazłem swoją sponsorkę. A Ty? --zmoderowano--
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ponoć to to: http://cablegate.wikileaks.org
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko coś wyciągnąć z wikileaks. Ich serwery są cały czas DDoSowane.
@Cysiaczek, czy w linku, który podałeś są właśnie te dokumenty? -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
No tak, link jest bezpośredni przecież
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciezko sie dostac do tej strony, ale zrobiłem jej pełną kopię, więc jak ktoś chce...
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie że:
- założyciel WikiLeaks to najbardziej poszukiwany Haker na świecie? - Nie dostaliśmy tarczy bo Prezydent Rosji zagroził Obamie że ... (zapomniałem) -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]()
|
|
Szkoda tylko, że tych dokumentów jest tak mało. Może w podziemiu się znajdzie pełen spis artykułów
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Mnie najbardziej rozśmieszyły przymiotniki na temat niektórych przywódców.
Putin to Samiec Alfa ![]() Tylko jak teraz zachowa się USA, ze swoją polityką? Narazie z dużej chmury mały deszcz, uff ![]() Co mnie najbardziej irytuje to niestety MEDIA. Wczoraj w radiu rmf fm nasz super nietajny dziennikarz powiedział: "Z dokumentów [od wikileaks - przyp. ja] do których dotarliśmy". Ale żeście dotarli!! Ten post edytował wookieb 1.12.2010, 08:20:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widać, że prawo siły zawsze działa. Aresztują, wywiozą a potem się pozbędą problemu, bo przecież popełnia straszne, niewyobrażalne przestępstwa zagrażające wszystkim poprawnym obywatelom, ujawniając prawdę o działaniach rzekomo dobrego rządu USA.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Mephistofeles: czyli uważasz, że rząd USA jest zły bo posiada tajne informacje? Tak, ujawnianie tajnych informacji może zagrażać życiu obywateli USA jak i obcokrajowcom współpracujących z tym rządem. A w przypadku USA, które na pewno posiada potężne zaplecze w postaci takich "informatorów", tych żyć jest pewnie tysiące.
Ale czy w danych ujawnionych przez WikiLeaks są takie właśnie informacje? Nie wiem. Nie czytałem ich - nie wypowiadam się. PS. Aresztowanie i ekstradycja nie oznacza skazania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Aresztowanie i ekstradycja nie oznacza skazania. Można być jeszcze potraktowanym jako "wrogi bojownik". Przez co nie podlegasz pod konwencje Genewskie i siedzisz w Guantanamo kilka lat bez postawionych nawet zarzutów. Tak, wiemy jak to działa ![]() Dziś już wiemy, że dyplomaci powątpiewali w powody napaści na Irak zanim o niej jeszcze doszło. Pomimo tego opinia publiczna była karmiona setkami pewnych argumentów, że warto, że trzeba i należy. Zastanawiasz się czy byłoby takie przyzwolenie na tą akcję gdyby wątpliwości zostały ujawnione? Piszę o tym, ponieważ część ujawnionych materiałów pokazuje, że często dyplomaci sobie a to co się mówi ludziom sobie. Może i dobrze, że taka sytuacja się wywiązała. Nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że nie z powodu tajnych informacji. Ale skąd wiesz co ukrywają?
Oficjalnie oczywiście go od razu nie skażą, ale pewnie któregoś dnia zniknie w tajemniczy sposób, tak to już na tym świecie bywa. |
|
|
![]()
|
|
Ok Crozin, pracujesz? Uczysz się? Spoko, idź do aresztu śledczego no na 2-3 lata, potem Cie przecież uniewinnią
![]() Mój wniosek z tych oskarżeń (a jak pamiętam, to już ktoś rozpatrywał sprawę osadzenia tego gościa w areszcie i nie było podstaw) jest taki, że nie podskakuje się demokratycznej światowej władzy, bo Cię demokratyczna i światowa władza udupi. Niby oczywiste, ale mówienie, że to w porządku, to już nie wiem jak ocenić. Przy okazji, zarzuca się temu facetowi, że popełnił przestępstwo. Przeciwko czemu to przestępstwo? To są dane, które są cenne dla wywiadów wielu państw, każde państwo, w tym Polska sama takie informacje stara się pozyskać, często nielegalnymi metodami. Co więc On takiego zrobił? Dał wszystkim po równo. Jak mógł?! ![]() Polecam zapoznanie się z historią Kuklińskiego ![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ruszna nowy serwis OpenLeaks. Zobaczymy co z tego będzie.
USA musi odbić piłeczkę. |
|
|
![]()
|
|
Pod OpenLeaks.org/.net jest jedynie napis Comming Soon, .com nie istnieje, Google nie ma zaindeksowanej - coś słabo z tym ruszaniem. Zresztą co tam będzie? Kolejny mirror WikiLeaks?
Cytat USA musi odbić piłeczkę. Nic nie musi, zresztą wydaje mi się że obecnie w ich interesie jest nic nie robienie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:51 |