![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę aplikację opierającą się o PHP i bibliotekę Extjs, ale to chyba na razie nic nie zmienia Chcę skonfigurować Zenda tak, żeby przy każdym requeście rozpoczynał i kończył tranzakcję, W pliku Bootstrap.php mam taką metodę :
No ale niestety, na bazie nic sie nie zapisuje i nie dostaję też żadnego exceptiona, w error-log dla php tez nic nie dostaję Dziwne, bo jak robie selecty z bazy to wszystko działa, ale jak robie inserty to juz nie, Gdy linijkę $db->commit() umieszczę przed $frontController->dispatch()->sendResponse(); wtedy z koleii działają inserty, zaś selecty zwracają błąd że nie ma aktywnej trakzakcji.... Jakieś pomysły ? Ten post edytował Wolfie 28.11.2010, 18:09:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj w try
może wcale się nie odpala to tobie ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak, przechodzi za każdym razem przy requeście
Sprawdziłem też dla pewności i normalnie echuje się , także to nie w tym problem.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Transakcje powinny być w modelach, bo inaczej wyskakują takie "kwiatki". Pokaż jakie błędy zwraca aplikacja, oraz kod który działa i kod który nie działa - najlepiej w skróconej formie, a nie całe pliki. Ten kawałek który podałeś (zakładając że korzystasz z Zend_Application) jest fatalny, blokuje on możliwość wykonania kolejnych zasobów, utrudnia to późniejsze debugowanie aplikacji, takie fragmenty w ostateczności powinny się znaleźć w którymś z pluginów (mówię o transakcjach), albo najlepiej w modelach
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:58 |