![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod. gdzie są dwa pytania "nadawca" i "zapytanie".Zapytanie "nadawca" jest ok , bo w bazie sql czyta poprawnie, ale nie mogę tego nadawcy wyświetlić...
Możecie pomóc...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczególnie jak nie znamy struktury Twojej bazy i przykładowych rekordów?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myśle , że w tym kawałku jest błąd :
<TD>".$nadawca["login"]."</TD> Ale mogę się mylić... Nie wiem jak tam powinno być ok... Jeżeli trzeba będzie to podam kody... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
Prawdopodobnie musisz też zmienić "wiad_od". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tym zapytaniem też nie zadziałało
![]() Próbowałam połączyć te zapytania
ale tez pokazuje się błąd Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\logowanie\wiadomosci\odbiorcza.php on line 64 Zapytanie: --- błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where wiad_do=29 and uzytkownicy.id=wiad_od order by wiad_data DESC' at line 1 poprawiłam zapytanie, tym razem działa ... Ale nie działa mi nadal wyświetlenie nadawcy...
Ten post edytował aagaaz 29.11.2010, 11:18:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoim selecie nie ma pola `nadawca`, masz tam pole `login`. Chyba po prostu czeski błąd popełniłeś, a tak to wszystko już jest ok.
-------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Ok zrobiłam inne zapytanie , w SQL wyswietla poprawnie wyniki a czemu nie może mi wyświetlić na stronie.... Widzicie gdzieś błąd?
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że się powtórze...
Pobierasz nazwe pola o nazwie `nadawca` a nie masz takiego w swoim zapytaniu. Masz natomiast pole `login`. Po za tym Twoje zapytanie powinno chyba wyglądać tak:
-------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
To zapytanie również działa w sql , tzn wyświetla wyniki, ale na stronie nie pokazuje żadnych wyników ... Pusta tabela...
No i pokazuje się informacja " Zapytanie: Resource id #5 --- błąd: " Ten post edytował aagaaz 3.12.2010, 22:11:14 |
|
|
![]()
|
|
Czy jak użyjesz w swoim skrypcie zapytania, które wpisałem ci w ostatnim poście również generuje się błąd? Czy po wpisaniu go do phpMyAdmin generuje się jakiś błąd?
|
|
|
![]()
|
|
Ok coś pozmieniałam i wyswietla się wiadomość ale w okienku nadawca wyswietla się numer id nadawcy a nie jego login z bazy uzytkownikow
Ten post edytował aagaaz 4.12.2010, 20:26:25 |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj bez tego or die w while'u ;-) -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Bez tego or die i z takim zapytaniem ...
$zapytanie=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_odbiorca=".$_SESSION["id"]." order by wiad_data DESC"); Pokazuje mi prawidłowo jedną wiadomość dla np.agi ale w miejscu nadawca pokazuje mi id uzytkownika zamiast jego login.... czyli to zapytanie o nadawce : $nadawca=mysql_query("select login from uzytkownicy where id=wiad_nadawca"); wogóle nie działa ... |
|
|
![]()
|
|
Skopiuj sobie tam takie zapytanie i go nie modyfikuj, bo widzę, ze wszystko co napisałem modyfikujesz i źle modyfikujesz ;-)
później drukuj go sobie tak: Ten post edytował Quadina 4.12.2010, 22:32:26 -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Ok sorki...
Działa wyświetlają się teraz loginy nadawców , ale wszystkie jaki mam w bazie.... A tu powinien być jeden ....bo jest jedna wiadomość do agi .... |
|
|
![]()
|
|
Zatem dodaj jedynie Twój wpis "wiad_odbiorca=".$_SESSION["id"]." w wherze
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wytrwanie do końca ...
Oczywiście działa jak powinno... Plusik dla Ciebie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 10:55 |