![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Otóż mam kod, który wyświetla mi sale a następnie po wejściu nich wyświetla pozostałe dane:
Problem jednak tkwi w tym, ze gdy wejdę w jedną z sal to wyświetlają mi się wszystkie sale jakie mam w bazie a nie tylko jeden. Gdzie tkwi tu problem. Domyślam się, że on zapamiętuje id_sali z pierwszej pętli i dlatego jest tak. Co należy tu zmienić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zastanowiles sie przez chwilke co tu napisales?
Przeciez pierwsza petla leci po wszystkich salach i je wyswietla. Niezaleznie czy masz cos w GET czy nie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorka, ale próbowałem już wiele kombinacji i nie wiem co jest nie tak. Próbowałem wstawić odcinek kodu odnosnie strony ...?sala=X pod koniec, czyli za pętlą ale wtedy wyświetla tylko ostatnią zmienną $id_sali. Na prawde nie mam juz pomysłu na to ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Musisz po kolei przeanalizować pętle, w sposób następujący:
while (są pozycje do oczytania z $sale) rób: 1. przypisywanie wartości $id_sali = $rekord['id_sali']; itd. 2. jeżeli (nie ustawiono $_GET['sala'] lub $_GET['sala'] jest równe '') wyświetl $sala; 3. jeżeli (ustawiono $_GET['sala'] i $_GET['sala'] jest równa $id_sali) rób: 3.1 while (...) 4. w innym przypadku (jeżeli nie ustawiono $_GET['sala'] i $_GET['sala'] jest równa $id_sali) wyświetl 'dupa'; itd. Ten post edytował Daiquiri 29.11.2010, 21:04:53 |
|
|
![]()
|
|
Analizowałem kod parę razy. Dodałem jeszcze wyświetlanie zdjęć dla danej sali, ale nie jestem w stanie tego tak zamienić, aby się wyświetlała tylko jedna sala w adresie ...?sala=X
1. Wykonuje petle i przypisuje id_sali i sala 2. Jeśli nie ma get wyświetla kategorie 3. W przeciwnym razie wykonuje petle i znowu przypisuje zmienne 4. Ostatnia petla wyświetla zdjecia dla danej sali 5. W przeciwnym razie wyświetla odpowiedni komunikat 6. Zakończenie pierwszej pętli I teraz się zastanawiam co powinno się zmienić w pkt. 3 i czy nie wstawić go w inne miejsce czasem tylko gdzie? Ten post edytował radziowie 29.11.2010, 21:20:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2010 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie chaotycznie, najpierw lecisz po wszystkich rekordach, a później jeszcze wewnątrz kolejne zapytanie jeżeli będzie istnieć $_GET['sala'], samą konstrukcję masz trochę dziwną :-)
Według mnie to co chcesz osiągnąć będzie łatwiej uzyskać w ten sposób:
Zamieściłem Ci ogólną koncepcję tylko, takie rzeczy jak echo itd. to już sobie dopiszesz :-) |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że jak zastosuję twoją koncepcję to owszem wyświetla mi sie kategorią sal ale już w nie nie wejdę. Adresy, czyli linki są i mimo, ze klikne na nie to i tak zostaje na tej samej stronie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Coś kręcisz
![]() masz przypisanie (=) a nie przyrównanie (==). Jeżeli to nie pomoże to będziemy walczyć dalej. Ten post edytował Daiquiri 30.11.2010, 10:20:25 |
|
|
![]()
|
|
A jednak jeden znak = i wszystko ok. Wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 18:54 |