![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na stronie głównej pokazuje się ok. 10 wyników, lecz chciałbym dać nad każdym z wynikiem link do tegoż wyniku by ew/ dodać pod nim komentarz. Np link musiałby wyglądać tak: index.php?id=1 w czym ID to właśnie wynik. Jak można uzyskać taki efekt? Coś trzeba dodać do skryptu który pokazuje wyniki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za wyniki. Pokaż trochę kodu.
Może po prostu 10 formularzy? Albo jeden formularz na dole z ukrytym inputem, który będzie przyjmował wartość z klikniętego linku np. <a href="#coment" title="$id">Dodaj komentarz</a> (JS/jQuery). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto cały kod do wyświetlania, chcę by każdy wynik miał osobną stronę i na tej osobnej móc dodać właśnie komentarz
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak ten kod mi mało powiedział
![]() Nazywanie tabeli "tabelą" w bazie - nazwy czemuś służą. Zmiennej nie nazywamy "zmienną" tylko rzeczownikiem, który określa zawartość. Tak samo jakbyś nazwał tabele np. "artykuły" to bym widział już mniej więcej co tam jest wyświetlane. No ale wracając do tematu to ponawiam rady z pierwszego postu: - osobne formularze (mogą być pokazywane dopiero po najechaniu, kliknięciu - JS) - jeden formularz z inputem określającym przynależność komentarza - link "dodaj komentarz" z parametrem ID "czegoś tam" i osobna podstrona ale to mało efektowne choć najprostsze -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nazywanie tabeli "tabelą" w bazie - nazwy czemuś służą. Zmiennej nie nazywamy "zmienną" tylko rzeczownikiem, który określa zawartość. Oczywiście, że tak nie nazywam tabel, po prostu gdy daję kod wolę wszystko co ma wspólnego z bazą zmienić i tak też jest w tym wypadku ; ) Muszę mieć wyniki na osobnej stronie ponieważ chcę użytkownikom dać możliwość wysłania linku znajomemu : D |
|
|
![]()
|
|
Zdradzenie nazwy tabeli nie narazi Twojej aplikacji na niebezpieczeństwo
![]() Nie wiem co ma link do znajomego do komentarza "czegoś tam". Może w końcu zdradzisz co tam jest wyświetlane, albo najlepiej pokażesz on-line? Naprawdę będzie łatwiej pomóc w części estetycznej tego zagadnienia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skrypt pokazuje tekstowe wyniki z bazy, zero grafiki wszystko czyta z bazy. Są to pojedyncze zdania.
|
|
|
![]()
|
|
No ok, dałem 3 propozycje 3 posty temu i nadal je podtrzymuje.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:59 |