![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mój problem jest następujący. Napisałem prosty kod - system newsów. Wszystkie opcje działają poprawnie, kasowanie, dodawanie, odczytywanie. Problem dotyczy edycji - zapytania sql update.
Symptomy: Edytuje newsa, zmienne tytul i tekst zawierają poprawione w edycji zmienne -tytul, tekst (wiem bo drukuje je po edycji na ekran), ale sama edycja nie zachodzi. News który byl edytowany pozostaje niezmieniony. Oto kod formularza: CODE $id=$_GET['id']; $link=mysql_query("SELECT * FROM newsy WHERE id='$id'"); $wiersz=mysql_fetch_array($link); echo ('<b>EDYTUJ</b><br>'); echo (' <form method="POST" action="panel.php?newsy=wyedytuj&id='.$wiersz['id'].'"> <table border="0" width="100%"> <tr> <td>Tytuł:</td> <td><input type="text" name="tytul" size="64" value="'.$wiersz['tytul'].'"></td> </tr> <tr> <td>Treść: </td> <td><textarea rows="5" name="tresc" cols="42">'.$wiersz['tresc'].'</textarea></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type="submit" value="EDYTUJ"></td> </tr> </table> </form>' ); A to już kod edycji: CODE $tytul=$_POST['tytul']; $tresc=$_POST['tresc']; $id=$_GET['id']; echo ($id); $sql = "UPDATE newsy SET tytul='".$_POST['tytul']."' tresc='".$_POST['tresc']."' WHERE id='".$_GET['id']."'"; mysql_query($sql); echo 'Edycja <br> Nowy tytul: <b>'.$tytul.'</b>, Nowa tresc: <b>'.$tresc.'</b>'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:59 |