![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, dopiero uczę się smarty i mam pierwsze pytanie.
Robię mój pierwszy drobny CMS, chce by był on elastyczny i łatwo się robiło do niego style tylko że mam problem. Mam sobie szablon strony i tam gdzie powinna być wartość strony dałem {$value}. I teraz to pytanie: Czy jest w smarty łatwiejsza metoda generowania wartości niż $text = "..."; $text .= ""; ...assign("value",$text)? Nie jest to wygodne i zastanawiam się jak to zrobić by może te wartości treści były w innych plikach - np. jak na demotywatorach, jest Szablon strony i szablon demotywatora i wczytuje szablon "demotywatora" kilkanaście razy(tak myślę), i wciska go w treść. Mam nadzieję że mnie rozumiecie. Z góry dziękuje. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekaż do szablonu tablicę, a później wyświetl dane w pętli.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze pare pytań:
Wpadłem na pomysł aby w miejsce "Trresci" inkludować plik php, który się wszystkim zajmuje lecz czy to bezpieczne? Jak zabezpieczyć zawartość folderu(pytam się by mieć 100% pewność) przed wejściem użytkownika? (chce zabezpieczyć przed pobraniem szablonu) Czy nie będzie problemów jak dam "compiled templates" tam gdzie są zwykłe "templates"? Z góry dziękuje. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:29 |