![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbuje wyświetlić nazwy tematów wybranej kategorii forum.
Mam dwie tabele: w jednej zapisane kategorie a w drugiej (posty, tematy itd.)
Jeżeli forum_postid i forum_parentid wynoszą tyle samo to znaczy że to jest pierwszy post tematu. Dalej. $_GET[categoryid] to poprostu numer kategorii zawarty w linku ?action=viewcategory&categoryid=1 Jeżeli $_GET[categoryid] i $row[forum_catid] się pokrywają to wyświetla mi tematy żądanej kategorii Problem jest w tym że wyświetla mi nazwy tematów po dwa razy tj. title1 title1 title2 title2 W czym może tkwić problem? Ten post edytował Kaarpiik 26.11.2010, 11:45:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem problem tkwi w zapytaniu do bazy. Miałem coś takiego, jak pisałem prosty skrypt komentarzy. Zdenerwowałem się, napisałem zapytania od nowa i było dobrze. Poza tym ja bym nie załatwiał tego wszystkiego za pomocą jednego zapytania - straszny bałagan i pewnie w tym miejscu jest błąd...
-------------------- Michal Zarobkiewicz Photographic Gallery |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Karpik poczytaj o tym jak łączyć dwie i/lub więcej tabel w jednym SELECTie.
FROM tabela1, tabela2 etc a nie dałeś w ogóle warunków łączenia. Stąd taki wynik a nie inny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:15 |