Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Skrypt + mysql problem z konfiguracją
janko23
post 25.11.2010, 21:39:24
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich , to mój pierwszy post na forum więc o wyrozumiałośc . Mój problem polega na ,zaczne od początku:
posiadam serwer w masternet. Na serwer do katalogu public_html wrzuciłem skrypt .Ten serwer obsługuje 5 baz mysql. Po stworzeniu baz ,nazwa hasło itp. nie potrafię tego powiązać ze skryptem. Po wejściu na stronę przez internet i przeglądarkę pojawia mi się
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[APACHE] pobierz, plaintext
  1. Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Access denied for user '0'@'localhost' (using password: NIE) in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 93
  2.  
  3. Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'janko'@'localhost' (using password: NIE) in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 97
  4.  
  5. Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 97
  6.  
  7. Warning: require(./phpAdsNew/config.inc.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208
  8.  
  9. Warning: require(./phpAdsNew/config.inc.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208
  10.  
  11. Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './phpAdsNew/config.inc.php' (include_path='.:/usr/local/php5_2_10_fcgi/lib/php') in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 208

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
z tego co dowiedziałem się mam edytować plik config.inc.php z katalogu includes

i tu jest pytanie co i gdzie mam wpisać .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najprawdopodobniej mam błąd w

1. //-- Database connection
  2.  
  3. if(!mysql_pconnect($DbHost,$DbUser,$DbPassword))
  4. {
  5. $NOTCONNECTED = TRUE;
  6. }
  7. if(!mysql_select_db($DbDatabase))

i pytanie laika
czy nawiasy i dolarki zostawiam ? i wpisuje nazwę serwera bez ''db'' np. dbsql.nazwa serwera.pl albo dbnazwa użytkownika ,

Dziękuję za pomoc.

Ten post edytował thek 26.11.2010, 10:45:37
Go to the top of the page
+Quote Post
melkorm
post 25.11.2010, 22:22:06
Post #2

-----

1. if(strpos($PHP_SELF,"admin/")){
  2. $password_file = "../".$include_path."passwd.inc.php";
  3. }else{
  4. $password_file = $include_path."passwd.inc.php";
  5. }

Z tego co wynika ze skryptu to w pliku passwd.inc.php powinieneś zdefiniować te zmienne:
  1. $DbHost,$DbUser,$DbPassword,$DbDatabase

P.S. Dodaj BBCode do post'a.

Ten post edytował melkorm 25.11.2010, 22:23:30

--------------------
+Quote Post
janko23
post 25.11.2010, 22:47:33
Post #3

-----

Teraz pojawia mi sie
  1. Parse error: syntax error, unexpected '"' in /home/KONTA/WWW/PREMIUM/j/janko/_public_html/includes/config.inc.php on line 93
+Quote Post
thek
post 26.11.2010, 10:42:35
Post #4

Grupa: Moderatorzy

Janko... Poprawię Ci posty do właściwego bbcode, ale kolejne nie tak i będę posty kasował lub temat zamykał...

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.07.2025 - 06:11