![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z poniższą funkcją:
Kod del.onclick=function(){ wstaw.removeChild(div1_element); wstaw.removeChild(tablica_img[bb]); alert(bb); }; zmienna bb ma wartość globalną. W alercie pokazuje mi natomiast wartość zmiennej bb jako lokalną!? Jak odwołać się do bb globalnej?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
window.zmienna_globalna.... lub nie mieć po drodze zdefiniowanej zmiennej lokalnej o identycznej nazwie - wówczas zadziała po prostu zmienna_globalna
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może inaczej.
Jeśli zmienie wstaw.removeChild(tablica_img[bb]); na np, wstaw.removeChild(tablica_img[3]); to funkcja nie usuwa mi trzeciego elementu z tablicy czyli (tablica_img[3]) przy pierwszym kliknięciu w dowolny del, tylko usuwa mi tablica_img[3], dopiero wtedy gdy klikne w del przy elemencie tablica_img[3]. Dodatkowo wstawiam link bo ciężko wytłumaczyć: http://gangsta0.vot.pl/ Ten post edytował MarcinKostrzewa2 25.11.2010, 19:06:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:50 |