![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem. Mam za zadanie stworzyć stronke, która będzie wyświetlać tekst wpisany z klawiatury. Ma ona być w języku php badz html. Mam zrobione ale wyskakuje mi komunikat : Parse error: syntax error, unexpected '.' in /var/www/virtual/mcwiczenia.cba.pl/ficek_joanna/tekst.php on line 3
Kod to : <?php //Sprawdzanie, czy tekst byl przeslany. if(isset($_POST['wyswietl'])). { //Obsluga formularza. if((!empty ($_POST['napis'])) ) { //Zle. $zle="<center><p class=tekst>Twój tekst to: <b><i>{$_POST['napis']}. <br/></p> </center>"; } proszę o pomoc w poprawie błędu. Z góry dziekuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linie w php kończymy ; nie .
... Pozatym zastanawiam się, czemu w ogóle cokolwiek po warunku if... Powinno być:
Ten post edytował MadMark 25.11.2010, 15:42:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem dobra w php, dlatego potrzebuje pomocy. Po wpisaniu tego kody wyświetla mi się pusta strona.
Ten post edytował Asia92 25.11.2010, 15:52:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, przypadkiem dałem o jedno } na końcu za dużo:
Sprawdź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż formularz którym przesyłasz dane do skryptu .
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
1. Używaj bbcode .
2. wyświetla ci się pusta strona bo pewnie nie wysłałaś danych przez post. |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected $end in /var/www/virtual/mcwiczenia.cba.pl/ficek_joanna/tekst.php on line 13
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
<html>
<head> <title> </title> <body> <body bacground="tlonastronke"> <form action=tekst.php method=post> <h5 align="center">Czesc. Ta stronka wyswieli tekst, ktory wpiszesz ![]() <p align="center">Twoj tekst: <input type=text size=10 name=Napis> <br> <input type=submit name=wyswietl value= Zaloguj > <input type=reset name=reset value=Resetuj></p> </form> </body> </html> _olo_1984 Po wpisaniu tego kodu wyświetla mi się " echo ' '; //Sprawdzanie, czy tekst byl przeslany. if(isset($_POST['wyswietl'])) { //Obsluga formularza. if(!empty ($_POST['napis'])) { echo ' Twój tekst to: '.$_POST['napis'].' '; } else { echo 'Nie wypelniles pola !'; } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik tekst.php:
<?php + to co napisałem ?> -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Nadal nie wyświetla sie tak jak powinno.
|
|
|
![]()
|
|
ja tam widzę co innego
http://mcwiczenia.cba.pl/ficek_joanna/tekst.php jeżeli to jest źle, to jak powinno być dobrze ? -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi oto zeby tekst wyswietlal sie odrazu po wpisaniu, a nie zeby trzeba bylo go powtarzac.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego trzeba by użyć js
|
|
|
![]()
|
|
tzn?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Języka JavaScript...
http://webmade.org/porady/walidacja-danych...vascript-js.php http://internetmaker.pl/artykul/3696,1,jav...acja_formularzy Masz 2 poradniki. Mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem i podałem dość przejrzyste 'przykłady' ![]() Pozdrawiam! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:03 |