![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z tymi plikami php_mbstring.dll, php_exif.dll używam appserv 2.5.10 for windows php :5.2.6 mysql : 5.0.51b Apache Web Server Version 2.2.8 plik php.ini ;extension=php_bz2.dll extension=php_curl.dll ;extension=php_dba.dll ;extension=php_dbase.dll extension=php_exif.dll ;extension=php_fdf.dll extension=php_gd2.dll ;extension=php_gettext.dll ;extension=php_gmp.dll ;extension=php_ifx.dll ;extension=php_imap.dll ;extension=php_interbase.dll ;extension=php_ldap.dll extension=php_mbstring.dll ;extension=php_mcrypt.dll ;extension=php_mhash.dll ;extension=php_mime_magic.dll pliki istnieją w katalogu C:\AppServ\php5\ext Korzystam z książki php5 programowanie z wykorzystaniem symfony... A.Zoła Według instrukcji z książki tworze nowy katalog w c:\AppServ\www\ o nazwie finanse rozpakowuje zawartość pliku dołączonego do książki i w cmd wpisuje komendę symfony.bat init-app inwestycje i dostaje komunikat uruchomienie aplikacji nie powiodło się ponieważ nie można odnaleźć pliku php_mbstring.dll oraz komunikat w cmd unable to load dynamic library c:\AppServ\php5\ext\php_exif.dll Prosiłbym o pomoc Ten post edytował tu_szopen 25.11.2010, 16:10:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadanie brzmi: znajdź różnice:
Cytat C:\AppServ\php5\ext Cytat c:\appserc\php\ext\ Sprawdź też jak masz ustawione extension_dir. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadanie brzmi: znajdź różnice: Sprawdź też jak masz ustawione extension_dir. extension_dir = "C:/AppServ\php5\ext" A i przepraszam pomyliłem się w przepisywaniu powinno być C:\AppServ\php5\ext a ja napisałem na forum c:\appserc\php\ext\ Błąd poprawiłem Ten post edytował tu_szopen 25.11.2010, 16:37:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze sprawdź z jakiego pliku konfiguracyjnego korzysta php odpalane z konsoli.
Kod php --ini
|
|
|
![]()
|
|
błąd php.exe
uruchomienia aplikacji nie powiodło się ponieważ nie można znaleźć składnika php_mbstring.dll po czym w konsoli: php warnig php startup: unaible to load dynamic library 'c:/AppServ\php5\ext\php_exif.dll' - nie można odnaleźć określonego modułu in Unknow on line 0 Configuration file (php.ini) Path: c:\windows Loaded configuration file c:\windows\php.ini Scan for aditional .ini files in (none) Aditional .ini files parsed (none) Ten post edytował tu_szopen 25.11.2010, 18:07:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:23 |