![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Jestem w trakcie pisania skryptu do odczytu i modyfikacji pliczku xml. Całość oparłem o pętlę foreach- pierwszy skrypt odczytuje i wyświetla oddzielne formularze do modyfikacji każdej komórki. Treść pierwszego:
^ I tutaj żadnego problemu nie ma, wszystko działa jak powinno. Drugi skrypt otrzymuje zmienną i modyfikuje komórkę.
^w tym skrypcie mam problem. Wszystko działa jak powinno jeśli chodzi o odbiór zmiennej ( bo gdy usunę "()" w linijce "$xml->children() = $child;", to wtedy przesłany wynik pokazuje się w nowej komórce (o nazwie children)), ale gdy chcę przypisać $child do children() to skrypt wywala błąd : Fatal error: Can't use method return value in write context in D:\blablablabla\parser.php on line 7 Co robię źle?? Czy ktokolwiek jest w stanie udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi? Nie wiem, może to bug php albo coś. Może źle się do tego zabieram. Szukałem wszędzie ale nigdzie nie ma rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zajrzał ty chociaż do manuala?? http://www.php.net/manual/en/simplexmlelement.children.php
ps. Cytat Nie wiem, może to bug php albo coś Boga w to nie mieszaj... Ten post edytował CuteOne 24.11.2010, 19:12:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem - czyli nie mogę odwołać się do children() w bezpośredni sposób?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czy rozumiesz w ogóle ten zapis?
Przecież nie da się nigdzie w PHP przypisać wartości wyrażenia do metody. Za przeproszeniem, to są absolutne podstawy PHP ![]() -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:55 |