![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki programik w PHP: Kod if($_GET["tekst"]=="1"){ echo "siaki$ napis 1<br>"; } else echo "<a href='index.php?tekst=1'>link</a><br> "; if($_GET["tekst"]=="2"){ echo "siaki$ napis 2<br>"; } else echo "<a href='index.php?tekst=2'>link</a><br> "; I on bardzo ładnie działa, ale stronkę mam na serwerze darmowym, który nie obsługuje PHP, więc pomyślałem, że można zrobić coś takiego w Javie. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak to zrobić ;d Może ktoś mógł by pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak to można zrobić w Java ale być może chodzi Ci o JavaScript -> http://pl.wikipedia.org/wiki/JavaScript
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak
![]() o JavaScript -> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ![]() o JavaScript -> Java a JavaScript to zupełnie co innego. Nie mają ze sobą nic wspólnego. Kod function gup( name ) { name = name.replace(/[\[]/,"\\\[").replace(/[\]]/,"\\\]"); var regexS = "[\\?&]"+name+"=([^&#]*)"; var regex = new RegExp( regexS ); var results = regex.exec( window.location.href ); if( results == null ) return ""; else return results[1]; } var tekst = gup("tekst"); if(tekst=="1"){ document.wrtie("siaki$ napis 1<br>"); } else { document.write("<a href='index.php?tekst=1'>link</a><br>"); } if(tekst=="2"){ document.write("siaki$ napis 2<br>"); } else { document.write("<a href='index.php?tekst=2'>link</a><br>"); } Można to napisać lepiej ale żebyś wiedział o co chodzi dosłownie przetłumaczyłem kod. Ten post edytował kiler129 24.11.2010, 11:38:31 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17 |