![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam dość skomplikowany problem, który postaram się możliwie jasno naświetlić. Otóż mam skrypt z zamówieniami, do którego dorzuciłem jeszcze jedną modyfikację opartą na klasach. I aktualnie chciałbym do jednej funkcji w klasie wpisywać dane z bazy danych które oczywiście będą zależne od id głównego. Skrypt wywołujący wygląda mniej więcej tak:
A Klasa Ship.php wygląda tak:
I teraz chodzi mi o to żeby stworzyć zapytanie które w takie miejsca jak np. $ShipmentConfirmRequestXML->element('AddressLine1', 'wartosc'); wpisywało zamiast 'wartość' moją zmienną z bazy danych. Kombinowałem już żeby poprzez wpisanie więcej zmiennych w function buildRequestXML($zmienna) i wyświetlanie ich z tamtąd, ale niestety nie działa (przy jednej zmiennej działa przy wielu nie) Więc alternatywnie zrobiłem tak: function buildRequestXML($zmienna) { $rs_settings=mysql_query("SELECT * FROM zamowienia WHERE zamowienie='$zmienna'"); while($rs = mysql_fetch_array($rs_settings)) { $adres=$rs['adres']; } i próbowałem władować te wartości ale również nic z tego. Tak więc prosiłbym o pomoc ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do klasy, możesz władować tyle danych ile chcesz.. tym bardziej do każdej metody, możesz władować tyle danych ile chcesz
![]() 1. Zastosuj mutatory ( popularnie zwane setterami ) 2. buildRequestXML($zmienna)... $zmienna, może być tablicą ![]() Ad1.
Ad2.
Ten post edytował CuteOne 24.11.2010, 01:40:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:50 |