![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem a mianowicie potrzebuje pobrać z bazy danych wartości do formularza a konkretnie do pola <select> tabela "cennik" a dane z pola "tygodni" następnie jeśli ktoś wybierze coś z pola <select> to przy pomocy "onchange="this.form.submit()" wróci na tą samą stronę z formularzem i chciałbym metodą "POST BACK" tak mi się wydaje, aby wartość jaką wybrał z pola <select> była już przypisana do tegoż pola. wcześniej rozwiązałem ten problem sprawdzając co wybrał użytkownik i na podstawie value wyświetlałem okno (było to bez pobierania danych z MySQL)<select>
wartość "value" i to co jest wyświetlane urzytkownikowi nie zawsze jest takie same ![]() np dla "5" wyświetlane jest <option selected value=4.5>5</option> proszę o porady. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna np tak:
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po ciężkim boju udało się
Moje rozwiązanie
tabela: wyswietlenia kolumny: id_wyswietlenia, value_wyswietlen, wyswietlen jest możliwość wykonania <submit> bez przeładowania strony coś w sylu ajax-a ![]() ale znowusz szukalem i nigdzie nie jest to na tyle wytlumaczone ze sobie z tym poradze. Ten post edytował THOR_JAN 24.11.2010, 22:32:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:47 |