![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z wysyłaniem maili spod windowsa (localhost). Serwer to apache/php/mysql i nie wiem jak tu wysłać funkcją mail() maile? Czytałem, że musi byc zainstalowany jakis serwer pocztowy - czy dowolny? jaki? Czy nie ma jakiejś biblioteki zintegrowanej z php umożliwiającej wysyłanie maili bez potrzeby instalowania i konfigurowania serwerów pocztowych, które do niczego innego nie są mi potrzebne?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Możesz skorzystac z phpmailera i wysyłac maile przez SMTP.
Jeżeli instalujesz serwer to HMAIL nada się do takiego zadania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używaj np php mailer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod PHPMailer: Could not execute: /usr/sbin/sendmail Więc jednak musi byc serwer :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Cytat Możesz skorzystac z phpmailera i wysyłac maile przez SMTP.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
I wszystko gra
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |