![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w pliku .htaccess takie cuś:
Cytat RewriteCond %{HTTP_HOST} !^wiesiek.pl [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://wiesiek.pl%{REQUEST_URI} [R=301,L] Dodałem domenę stasiek, ale po wejściu na stasiek.wiesiek.pl przekierowuje mnie na wiesiek.pl z prostych względów z pierwszego cytatu jak zrobić żeby subdomena działać zaczeła ? subdomena jest w public_html folder to stasiek czyli wiesiek.pl/stasiek/ to stasiek.wiesiek.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w ten sposób:
Cytat RewriteCond %{HTTP_HOST} stasiek.wiesiek.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !stasiek/ RewriteRule (.*) stasiek/$1 [L] Dzięki temu po wpisaniu adresu "www.stasiek.wiesiek.pl" w pasku adresu, użytkownik zostanie przeniesiony na "www.wiesiek.pl/stasiek". Ten post edytował tolomei 23.11.2010, 12:15:38 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to zeby adres glowny wiesiek.pl byl bez www, a subdomena stasiek to folder stasiek.pl/wiesiek/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że domena główna to wiesiek.pl, a subdomena to stasiek.wiesiek.pl(znajdująca się w wiesiek.pl/stasiek).
Cytat RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.)?wiesiek.pl[NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} (.*).wiesiek.pl [NC] RewriteRule .* /%2%{REQUEST_URI} To powinno usunąć www z adresu domeny jak i subdomeny. Możesz także ustawić sobie przekierowanie z adresu z "www" na adres bez "www". Cytat RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.wiesiek.pl [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://wiesiek.pl/$1 [R=301,L] -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:06 |