![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na zajecia z elementów baz danych mam do zrobienia dziennik lekcyjny. Jako, ze studiuje matmę a nie Inormę to nie wiem jak mam sie za to zabrać. na samym początku mam stworzyć tabele, jakie będa mi potrzebne(ma być ich 7) i zrobic powiązania miedzy nimi. Pomoze mi ktoś? na razie mam tabele: imie i nazwisko ucznia; imie i niazwisko nauczyciela; oceny; przedmioty. błagam o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakby to mialo wygladac?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze to sama nie wiem:) my nie mamy typowych baz zanych tylko elementy-projekt ma byc po to aby sprawdzil nasze umiejetnosci. Powiedzial nam tylko, ze to nie ma byc caly dziennik tylko jego czesc, ale jak damy rade calosci to mozemy i tak zrobic. Ja niestety jestem zielona w tej sprawie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli może na początek trzy tabele.
![]() Relacje: uczen.id=oceny.id_u oceny.id_n=nauczyciel.id Będziesz to w MySql robić ? ----EDIT------------------------------------------------------- Cztery tabele ewentualnie: ![]() -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
bede korzystala z SQLa ktory jest na wydziale. a co z pomyslem na pozostałe tabee, bo szczerze to ja nie wiem jakie one miały by być..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oceny powiązałbym z przedmiotem, bo nauczyciel może uczyć różnych przedmiotów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. uczeń;
2. Oceny; 3. Nauczyciel; 4. Przedmiot; 5. Klasa; 6. Adres ucznia-Miasto; 7. Adres ucznia-Ulica; 8. Aders ucznia- Kod pocztowy; Już był podobny temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=133935 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:35 |