![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Prosta sprawa:
niestety przeglądarka pobiera mi nagłówek strony, a nie wyświetla pliku (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Komunikat jak poniżej: Obrazek "http://xxx/xxx/xxx/" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. Nie jest to błąd typu białe znaki i tak dalej bo aplikacja pisana jest w zend_framework i robię to w kontrolerze dla pewności, wiec to odpada. plik jak przesunę sobie na serwer to wyświetla się prawidłowo. jedynie przy header nie chce działać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) wysyłałem tez oczywiście inne naglówki do zapisu, itp. ale nadal lipa. dodam tylko, że header("Location: www.example.com"); działa... Proszę o sensowną odpowiedź. Pozdrawiam Cudny |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Zapisz sobie ten wynik, i otwórz "plik graficzny" w notatniku a zobaczysz jaki masz błąd.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
już to próbowałem, niestety wyświetla ze plik zawiera błąd - zrobił bym to prze gd2 ale to nie będą tylko pliki graficzne (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
a tak na marginesie - nie wiem czemu niby plik zawiera błąd - bo jak daje move_uploaded_file(); i pobieram ten plik to wszystko jest ok. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Podaj link
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%)
|
Poczytaj sobie, jaką wartość zawiera pole $_FILES['nazwapliku']['tmp_name'], a później pomyśl, czego oczekuje zamiast niej przeglądarka...
|
|
|
|
|
|
|
|
jak zapisałem i otworzyłem w notatniku to plik zawierał tylko tmp_name "/tmp/phpKpPlSU"
co do linka to nie mogę go niestety zdradzić - jest tam sporo danych, które nie mogą wyjść na jaw, a zabezpieczenia nie są jeszcze w pełni porobione (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) jest to spory projekt na zlecenie - pisz w razie czego, ja odpowiem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tfu nie zauważyłem JASNE HEHE (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) masakra - już dawno takiej gafy nie walnąłem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dałem pomógł, dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 17:51 |